En ikke så bra bok, noen bedre og en lovende

I dag ble jeg endelig ferdig med en bok jeg har kjempet med siden i sommer. «Ute av verden» av Karl Ove Knausgård, omtalt som suksessroman av Dagbladet, men ikke en roman etter min smak. Det som er bra med den, er at man ikke kan la være å la seg engasjere av hovedpersonen – som irriterte meg grenseløst med sine selvopptatte tanker. Skal jeg være helt ærlig, kjenner jeg meg selvfølgelig igjen i noe av det – men han drar det så langt at det bare blir tåpelig til slutt. Dessuten har forfatteren valgt å krydre det aller meste av historien i boka med små anekdoter og tankeinnfall som er interessante når de kommer av og til, men irriterende når du støter på dem på omtrent hver side. Kun én del av boka er fri for disse avsporingene, og da ble jeg sugd inn i historien. Men av de 600 sidene var det bare disse ca 200 i midten av boka som gav en slik opplevelse. Resten var en kamp. Nå er jeg glad jeg er ferdig.

For å holde ut, måtte jeg lese et par andre bøker parallelt. «Flaggermusmannen» av Jo Nesbø er deilig, underholdende krim. En ordentlig sidesnuer, for å bruke en fryktelig dårlig oversettelse av et ellers godt begrep.

Dessuten leste jeg før alt dette «Mannen som elsket Yngve» av Tore Renberg. Den er rett og slett en fantastisk roman som alle nordmenn på samme alder som Renberg selv bør kunne få noe ut av, fordi den oppsummerer den tida da vi var unge og gikk på skolen. Herlig å mimre litt! Men om du ikke er rundt 30, er dette fremdeles en flott roman med levende personer og en god historie. Det eneste jeg ikke likte var den alt for lettvinte slutten.

Og nå gleder jeg meg til å fortsette på boka jeg også måtte begynne såvidt på for å holde ut «Ute av verden». «Åndenes hus» av Isabel Allende er en klassiker som etter de første sidene ser ut til å innfri de luxe!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s