Torsk i karrysaus og andre fiskeoppskrifter

Vi får eminent torsk fra Florø i fryseren vår med jevne mellomrom. Den er ikke egentlig fra Florø, men fra et sted ute i Nordsjøen, og smaker nesten som fersk.

Men selv om råvarene er fantastiske, kan det bli litt kjedelig med kokt torsk for n’te uke på rad. Så jeg har begynt å surfe litt etter oppskrifter, og sist uke fant jeg en deiling oppskrift på Øysteins Torsk i karrysaus. Jeg gjengir oppskriften her for å være sikker på at den ikke kommer bort:

2 ss. margarin
1 ts. karry
1 ts. salt
400 gr. torsk
1 ss. sitronsaft
1 dl. H-melk eller fløte
evt. grønnsaker, reker, persille

Bruk stekepanne med lokk eller Wokpanne. Smelt margarinen og la karrien surre litt i dette. Tilsett sitronsaft. Legg torsken i småstykker i panna, strø over salt. La det hele surre under lokk til fisken er kokt (ca. 10 min.). Hell over melk/fløte og gi det et oppkok.

Hvis du vil ha i grønnsaker(broccoli, blomkål el.l.), la det koke sammen de siste 5 min. før fløteller melk has i.

Serveres med ris eller poteter.

***

I dag var det nok en gang tid for fisk, og jammen hadde jeg litt fløte igjen fra sist uke. Den, sammen med en (veldig) drøy halvliter vann, litt smør og mel (til jevning), grønsaksbuljong (var tom for fiskebuljong), en gulrot, en løk, to hvitløksfedd og en kvart sellerirot ble til en deilig suppe som jeg kunne trekke fiskebitene i til slutt. Ble svært godt mottatt av både Einar og Lars Erik. Ubetinget sukess!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s