Laksepai og fromasjkake med bringebær

Jeg liker godt å lage pai fordi det er relativt raskt gjort, og fordi jeg synes det alltid blir godt. Siden egg og ost som regel alltid er med i mengder, det jo bare bli et resultat etter mitt hjerte. Mange paioppskrifter er ganske like, men her er en litt utenom det vanlige:

150 g røkelaks
1 pk frossen butterdeig (eller lag den selv)
3 egg
2 dl melk
200 g revet ost
2 vårløk

Sett ovnen på 225 grader.

Smør en paiform (24 cm i diameter). Kjevl ut butterdeigen og ha den i formen.

Kutt opp vårløken og laksen.

Visp egg og melk samen og tilsett litt pepper. Salt har jeg aldri brukt i denne paien, da laksen som regel er ganske salt i seg selv.

Legg laksen, vårløken og osten i formen, hell over eggeblandingen. Eventuelt bland alt sammen først, og hell blandingen i formen.

La paien steke i 30 minutter.

Og til dessert jukser vi litt og får litt hjelp fra Toro:

1 pose Toro Lyse Muffins
1 pk bringebærgele
1 pk kremfløte
5 dl bringebær (neste gang bruker jeg kanskje mer!)

Lag muffins som anvist på posen, men i en kakeform. Steketiden blir lenger enn de store muffinsene, sjekk med en spisepinne.

Lag bringebærgele som anvist på pakken, men reduser vannmengden med 1 dl. Når geleen såvidt begynner å stivne blandes den forsiktig med pisket krem og ca. halvparten av bringebærene. Jeg brukte frosne bær rett i kremen. I ettertid lurer jeg på om resultatet hadde blitt enda bedre om jeg hadde tint bærene og rørt dem lett før jeg blandet dem i kremen.

Legg den avkjølte kaken på et kakefat og sett kakeformringen rundt kaken – jeg brukte en form som er et kakefat i seg selv, og slapp dermed å ta av ringen i det hele tatt. Stryk (eller som i mitt tilfelle: hell) bringebærfromasjen over kaken. Kaken settes i kjøleskap i minimum en halv time (min stod over natten, så jeg garanterer ingen ting etter så lite som en halv time).

Pynt med resten av bringebærene før servering. Nammis!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s