Hjertesukk

Siden jeg ikke kjenner noen skumle innvandrere, bare hyggelige, nekter jeg å la meg skremme til å tro at vi har så fryktelig mange skumle innvandrere og asylsøkere i Norge.

Siden jeg faktisk har bodd flere år i Oslo og kjent meg veldig trygg, nekter jeg å la meg skremme til å tro at det er så fryktelig farlig der, bare fordi jeg nå har flyttet derfra. Heldigvis har jeg mange venner som ser ut til å leve helt fint der.

Siden jeg ikke kjenner noen som har syntes det var lettvint å skille seg, velger jeg å tro at de som skiller seg gjør det fordi det føles som det helt nødvendige og riktige å gjøre, og ikke fordi de tar så lett på ting.

Siden jeg ikke kjenner noen som er sykemeldt fordi de ønsker å være det og synes det er så flott å snylte på fellesskapet, velger jeg å tro at Norge ikke er fullt av mennesker som bare trenger å skjerpe seg, eller som ville sluttet med å være syke dersom man bare skjerpet litt inn på regelverket.

Og sånn kunne jeg fortsatt og fortsatt, lista er lang.

Jeg blir bare så lei, lei, lei av medieoppslag, debatter og diskusjoner som har som bakteppe at virkeligheten er omvendt av hva jeg velger å tro. At vi bor i et land fullt av snyltere og kriminelle, og at samfunnet vårt er blitt både kaldt og farlig. Jeg nekter å ta inn over meg all denne skremselspropagandaen!

Mulig det bare er jeg som er naiv og blåøyd, og mulig jeg lever i en beskyttet glassboble, men da velger jeg å leve videre i den, framfor å gå rundt og enten frykte eller irritere meg over alle de skumle og snyltende menneskene som jeg leser om hver dag. Jeg tror ikke det er sånn!

OK, jeg føler allerede behovet for å moderere meg før jeg trykker på knappen. Selvfølgelig lever vi ikke i et perfekt samfunn, og vi har vitterlig mye å ta tak i. Og råtne epler finnes i enhver kurv. Men det er da vitterlig en stor overvekt av røde, gode, saftige og næringsbringende epler i den kurven!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

28 svar til Hjertesukk

 1. Virrvarr sier:

  Jeg bare undertegner denne, jeg!

 2. Tor Amundsen sier:

  Helt enig, og til det du sier på slutte: La oss få en folkebevegelse som har som formål å få fram det positive ved tilværelsen.

 3. Tante Grønn sier:

  Kan ikke si meg mer enig!

 4. Anonymous sier:

  Du kan jammen å formulere deg dame! Utrolig klokt sagt :-). Hilsen Sissel

 5. magnarengen sier:

  Så sant som det er sagt! …og hvis man absolutt må snakke om råtne epler, så finnes det jo vel så mange av de blant ledere og politikere som blante innvandrere og sosialklienter, ikke sant?

 6. Anne Marie sier:

  Takk for alle fine kommentarer, godt å se at det er flere som er enige med meg. Vi får bare fortsette å spre det glade budskap!

 7. Er så enig. Det blir fokusert altfor mykje på dei rotne epla.

 8. ulv sier:

  Ja.For hva bruker presse og media den dyrekjøpte trykke – og talefriheten til?Vi har lært å sette fokus på, og ikke minst tro på, den ene som svikter. Ikke på de titusener som er trofaste.Og denne utviklingen startet for en del hundre år siden. Men den er ikke naturgitt, ikke genetisk betinget hos oss.

 9. Hanne sier:

  Hurra! Kjempegod – og viktig – bloggpost. 😀

 10. Carl-Henrik sier:

  Hei Anne MarieHehe, jeg skrev en nesten motsatt bloggpost for en tid tilbake med en noe mer negativ vinkling :-)Fare på ferde for Norge: http://muligheter.blogspot.com/2009/10/fare-pa-ferde-for-norge.htmlIngen land i historien har klart å håndtere en så stor tilgang på rikdom fra en råvare. Tror Norge også snart kommer til å få store problemer. Offentlig sektor eser ut, vi har over 700000 (!) mennesker i arbeidsfør alder til enhver tid utenfor arbeidslivet (Husk at det er antall arbeidstimer tilgjengelig og ikke antall milliarder som bestemmer hva vi til enhver tid får utrettet.) og vi blir stadig færre og færre som skal finansiere vårt omfattende velferdssystem pga blant annet den omfattende eldrebølgen (allerede i år og neste år ser man en eksplosiv vekst i trygdeutgiftene på statsbudsjettet)Jeg tror ikke dette skalerer over lengre tid. Problemet er at det er så utrolig vanskelig å få disse problemstillingene på dagsorden i et så velstående og for tiden velfungerende land.Men den som lever får se, mulig at jeg bare er litt pessimistisk. Jeg tror ikke det, men innerst inne så håper jeg det 🙂

 11. Tore Wold sier:

  Endelig…se også Magnar Engens blogg…Anne Marie har hjerte og klokskap som henger sammen…noen kaller det naivitet…jeg kaller det kjærlighetens realiteter.

 12. Anne Marie sier:

  Hei Carl Henrik, det var lenge siden. Jeg leste innlegget ditt (må innrømme at jeg skumleste en del, for det var jo ganske langt). Men at ditt innlegg sier det motsatte av mitt, er jeg ikke enig i. Det kan godt hende at (velferds)samfunnet vårt er på vei i en farlig retning, det har jeg ikke tenkt å argumentere mot. Men jeg tror ikke det skyldes at samfunnet vårt er fullt av råtne individer som vi må stramme opp, bure inn og sende ut. Og det er heller ikke det du skriver i ditt innlegg (heldigvis).

 13. Anonymous sier:

  Heia Anne Marie:)Surfa litt rundt og fann bloggen din!! Utrule imponert!!! Men dog ingen overraskelse!!! Du e flink, jenta:)Åså fiiine gutta du ha!!Stor klem frå Charlotte;)

 14. mindomin sier:

  Ja så absolutt, du har så rett. Eller – jeg er i alle fall så enig! Jeg svartmaler en ting, og det er media. Jeg tror de er skyld i mye av misunnelsen, klagingen og misfornøydheten rundt om kring. Tenk om de kunne ha skrevet hvor få det er som snylter for eksempel, hvor mange snille muslimer det finnes, og hvor mange unger som ikke skulker skolen osv.

  Hadde verden vært et bedre sted da?

  • ylvalia sier:

   Ja, det er jo media som former mye av vår oppfatning av hvordan verden er. Med sosiale medier kan vi andre i litt større grad være med på å spre informasjon. Kanskje vi kan gjøre en forskjell?

   • mindomin sier:

    Godt poeng! Vi kan nok ikke nå det store «tabloidavis-publikumet», men om ditt innlegg får en eller to til å tenke seg om en gang til, og en eller to til å si det videre i debatten, så har du gjort verden til et litt bedre sted.

    Så bra at du skriver 🙂

 15. Mormor sier:

  På plass på desembersiden
  Klem i kvelden 🙂

 16. Tanketrollet sier:

  Fant deg via http://www.starbear.no/mormor/ jeg 🙂 Og du sier det så godt ! Men tenk om vi selv filtrerer det som media, nabo, familie, venner, bekjente, damen på butikken, mannen på bussen, bloggere og mange andre sier ? Gjennom filteret kan vi skylle bort det som ikke klinger i oss selv, og ta imot det som klinger vel. Være ansvarlige over det som er våre egne verdier, likevel gå våre egne veier, og sånn sett finne det som er vår tanketråd og hanlingsrom. FRYKT for det som er anderledes og strengheten inni menneske skaper slikt som du beskriver. Folkebevegelse er nevnt over her- vi behøver ikke engang gå i fakkeltog, men stødig stå i det at vi ressonerer selv og følger vår egen klang. Jeg er så enig med deg- det er romsligheta blandt mennesket som har fått virus på seg, og det pekes på en annen der en skulle åpnet for en annen. Iallefall åpnet for at vi selv kan gå en fri vei og gi næring til rausheta.
  HA en fin dag 🙂

  • ylvalia sier:

   Takk for en fin kommentar! Nå som jula nærmer seg er det jo mye raushet og varme rundt omkring. La oss prøve å la det vare litt lenger enn januar!

  • mindomin sier:

   Å ja, jeg er så enig. Jeg har visst satt på et filter det siste året, for jeg syns verden ER blitt et bedre sted. Det er så mange bevisste mennesker der ute, som bare vil andre godt uten å være så redde eller selvsentrerte. Jeg har tenkt litt på om dette filteret er litt skummelt, at jeg suller meg inn i en slags drøm. Men jeg har kommet fram til at det kunne vært en fordel om enda flere satte på de brillene, for sprer vi ikke mer godt ved å ha mindre frykt?

   • Tanketrollet sier:

    Å ha på filter for å stenge ute er også en god handling, et filter kan også resultere i at vi ser det vi vil ha fokus på som vekst i oss selv. Jeg observerer ofte, men tar til meg det jeg mener bidrar til å øke min egen evne til raushet. Det andre forsøker jeg å hvile- en dag vil mange flere evne å se hva det egentlig handler om- tenker jeg. Sull deg inn i din drøm du- det er jo DIN drøm 🙂 «Vi kan jo godt ha det rent hjemme selv om det er skitten utenfor «- er en plutselig metafor som datt inn til meg 🙂

 17. Fant deg på mormors desemberside, og leste med fryd.
  Ha fredelig og fordomsfri jul.

  Mvh meg

 18. EGEDENNE sier:

  Like aktuell i dag!
  Og jeg er helt enig!

  God jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s