Tidstull

Da sover Sigurd. I utgangspunktet sånn omtrent til vanlig tid, men på grunn av et artig påfunn fra noen smarte sjeler så er han faktisk en time etter skjema. Og den timen må vi nok jobbe i flere dager med å ta inn igjen. Slitsomt for både oss og ham å styre med. Storebroren har heldigvis blitt så stor at det forhåpentligvis går greiere, men tipper det blir litt ekstra ståk om kveldene framover, før han klarer å sovne.

Hva er det egentlig med denne sommertida? Altså, jeg er veldig glad for at det blir sommer, men den kommer vel uansett om vi stiller klokka eller ikke. Fra de årene jeg ikke har vært hjemme i permisjon, men halset avgårde til jobb om morgenene, husker jeg at det er ganske deilig når vintermørket begynner å slippe taket og man slipper å dra avgårde i tussmørket hver morgen. Men vips stiller vi klokka fram en time, og dermed er det duket for flere mørke morgener. Kan det være mening i sånt?

Så er det selvfølgelig deilig å få en ekstra time når høsten kommer, men hva hjelper det når den må betales tilbake et halvt år etter? Dessuten hadde det vært mye bedre om den timen hadde kommet midt i uka, så man faktisk fikk sove en time lenger. Når timen kommer natta mellom lørdag og søndag blir den selvfølgelig bare brukt til rangling likevel, og så er man like trøtt, om ikke trøttere, på mandags morgen.

Det minner meg forresten om et forslag jeg leste i en avis for noen år siden. Det gjaldt skuddårsdagen, den ekstra dagen i februar som blir oss til del hvert fjerde år. Skribenten hadde følgende idé: I stedet for å bruke opp hele dagen på én gang, kunne man heller fordele den litt utover. Legge inn en ekstra time mellom kl 0600 og 0700 hver morgen i 24 dager. Nå, det var en idé jeg helhjertet ville støtte! Før jeg fikk barn, selvfølgelig.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Tidstull

  1. Hihi, samstemte her, vi, skjønner jeg! Til og med samme tittel… hadde ikke sett den inne hos deg, æresord! 😀
    Men du har rett, er bare å nyte at timen bikket i vår favør i denne runden…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s