Kremet fiskesuppe

Fant denne oppskriften på: http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/21833

INGREDIENSER:
200 g laksefilet
200 torskefilet
1 ss margarin
2 gulrøtter (det ble 120 g her)
100 g kålrot
100 g sellerirot
1/2 purre (80 g her)
1/2 fennikel (100 g her)
1 ss hvetemel
2 ss rød pesto
2 dl matfløte
1 1/2 dl hvitvin
6 1/2 dl fiskekraft/ buljong
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss kjørvel, frisk

FRAMGANGSMÅTE:
Skrell og kutt alle grønnsakene i fyrstikklange lange staver eller i tynne skiver.
Skjær fisken i terninger på 2×2 cm.
Finhakk kjørvel.
Smelt margarinen i en kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på medium varme. Strø over melet og vend inn.
Rør inn pesto og ha i hvitvin, fiskekraft og fløte.
La det småkoke i ca. 15 minutter.
Tilsett fisk og kjørvel og la det stå og trekke i ett par minutter. Ha i salt og pepper og server med godt brød til.

Jeg ble nødt til å kutte ut hvitvinen. Neste gang skal jeg lage uten hvetemel, for jeg synes suppa ble litt i tjukkeste laget. Ellers veldig god, bon apetit!

Dette innlegget ble publisert i oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s