Tappekraner og påfyll

Dagens blogganbefaling er Hege Aidas The not so perfect mum blog. Et herlig avbrekk når du er lei av å surfe på blogger som viser perfekte bilder av perfekte barn som spiser perfekt, hjemmelaget mat i perfekte, hjemmesydde klær på sine perfekt oppussede barnerom.

I dag merket jeg meg ved et innlegg om tappekraner – altså de menneskene som har den evnen at de får deg til å føle deg liten og mislykket i stedet for å løfte deg opp og gi deg påfyll av energi og pågangsmot. Jeg er glad jeg har mulighet til å unngå tappekranene i mitt liv, og passer på å heller omgi meg med dem som gir meg påfyll. Men så begynner jeg å tenke: Hva er det som gjør at noen blir tappekraner? Ofte bunner det vel i usikkerhet og et ønske om å føle seg litt mer vellykket selv? Og kan det være at jeg selv er en tappekran innimellom? At jeg i min usikkerhet slenger om meg med bemerkninger som, uten at jeg tenker over det, tapper de rundt meg i stedet for å gi dem påfyll?

Jeg må derfor si: Til alle som har følt seg tappet av meg: Her kommer en uforbeholden unskyldning! Og til dere som har tappet meg – dere vet vel ikke hvem dere er, men jeg gir dere herved en ny sjanse! Men bare én. Det er tross alt grenser for hvor mye jeg har å tappe fra.

Dette innlegget ble publisert i funderinger, her og nå. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s