Gratulerer med overstått konedag!

Er det bare meg, eller er det en del som har glemt hva morsdagen handler om?

Jeg innrømmer at jeg i utgangspunktet ikke har veldig sansen for morsdag, da den for det første (selvfølgelig) er et kommersielt påfunn for å få oss til å kjøpe flere blomster og mer kake enn vi ellers ville ha gjort, og for det andre fordi jeg heller ville hatt, for å si som antibloggeren, «reell likestilling alle andre dager i året enn å spise frokost liggende akkurat den ene søndagen i året».

Men OK, det er koselig å ha et påskudd til å sende en liten hilsen hjem og la min egen mor vite at hun er i tankene mine (særlig etter at det ble mulig å poste dette på Facebook-veggen hennes), og ikke minst å få gratulasjoner og selvtegnede blomster fra mine egne hjerteknusere. Selvfølgelig koste jeg meg med det!

Det som jeg synes er rart, er alle de menn som bruker denne dagen, ikke (bare) på å gi oppmerksomhet til sin mor, men til sin kone/partner! Ja, hun er mor til dine barn, men hun er da ikke mora di?! Forventer dagens norske kvinner virkelig at deres samboere og ektemenn skal diske opp med blomster og kake på morsdagen? Har de forvekslet med Valentines Day? Har morsdagen blitt en konedag?

Vel, det var dagens oppgulp. Plan for resten av kvelden er å kose meg med morsdagskake fra i går. Innkjøpt i dag, på halv pris. For dem som bare setter sånn passelig pris på mor?

Dette innlegget ble publisert i er det mulig?!, feminisme, her og nå, likestilling. Bokmerk permalenken.

4 svar til Gratulerer med overstått konedag!

 1. Lammelåret sier:

  Men er det ikke slik at de samlivspartnerne som gir morsdagsgave gjør det på vegne av felles barn? Og at de viser at de setter pris på den jobben kjæresten gjør som mor?

  • ylvalia sier:

   Jo, det er sikkert sånn, og folk må for all del kose seg med å gi hverandre ting. Jeg bare synes det har blitt litt vel mye styr. Det skal da først og fremst være barna som gir sin mor et tegn på at de setter pris på henne? Ved å lage et morsdagskort for eksempel. Marsipankaka og tulipanene som far stiller med, er kanskje mest mellom mor og far.

 2. - O. sier:

  Jeg vil også heller ha reell likestilling enn farsdag…særlig fordi det er jeg som må betale nipset hun kjøper til meg. ;-P

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s