Dager som flyr

Som noen kanskje husker, var jeg jo så heldig å få lov til å være med på innspilling til en dokumentarfilm i fjor vår, noe som blant annet involverte råkjøring på Oslos trikkeskinner. Regissør Liv Berit Gilberg var flink og avslappet og det ble en riktig så trivelig dag. Rett før jul ringte hun meg, tydelig ukomfortabel. Det viste seg at de hadde blitt nødt til å klippe meg vekk fra den ferdige filmen for å kunne prioritere andre stemmer. Men jeg knakk ikke akkurat sammen i krampegråt, kan du si, det var vel heller lettelse jeg følte. Vel var det gøy å få være med på filmingen, men jeg kan ikke si at jeg så veldig mye fram til å se meg selv på TV. Én bekymring mindre, altså! Og jeg kan fremdeles føle meg smigret for at hun ville ha med teksten min.

Og for å komme til poenget: Jeg tror dette er en skikkelig bra dokumentar! Derfor skal jeg peile meg inn på NRK2 26. februar kl. 2015 – og det anbefaler jeg alle andre å gjøre også. Filmen handler om den moderne norske mammaen og er en del av dokumentarserien Kvinne 2013, laget som en markering av stemmerettsjubileet for kvinner i år. Her er en liten smakebit:

Dokumentarserien begynte i kveld, faktisk, men ikke fortvil, alle episodene blir lagt ut på Nett-TV, slik at de som er like flinke som meg til å komme på sånt akkurat en time for seint, kan få det med seg likevel.

Jentene bak Uperfekte Jenter skal forresten også være med i en av episodene. Jeg gleder meg!

Oppdatert: Her er dokumentaren på Web-TV

Dette innlegget ble publisert i anbefalinger, feminisme, her og nå, likestilling. Bokmerk permalenken.

6 svar til Dager som flyr

 1. Mormor sier:

  Det er notert 🙂
  Ha en fin kveld 🙂

 2. underveis sier:

  Jeg ser nesten ikke tv – men klikket meg inn på nettversjonen nå i formiddag – og ble berørt og rørt. Dette var godt laget.

  • ylvalia sier:

   Ja, nå har jeg endelig fått sett den jeg også, jeg hadde ikke tid i går. Syntes den var veldig fin, satte i gang mange tanker hos både meg og Mannen, så da ble det en fin samtale i sofaen etterpå.

 3. Casa Kaos sier:

  Oj, så spennende. Har hørt om denne dokumentaren, men har ikke fått sett den ennå. Bra du minte meg på det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s